lørdag 24. oktober 2015

Dette gjør ultraløpingen med deg

De siste årene har det vært en eksplosiv vekst i antall ultraløpere i Norge. For manges vedkommende fører tilværelsen som ultraløper til at man får en tydelig identitet man er stolt over, men også til en lang rekke alvorlige endringer i kropp og sinn.


Man begynner å leke med kjønnsroller 
De fleste opplever så stor trygghet i ultramiljøet at de begynner å leke med kjønnsroller og -identitet i langt større grad enn de tør utenfor miljøet. Menn sminker seg og bruker skjørt, kvinner anlegger bart osv.

Skjørt på både menn og kvinner på Bislett 24

Så snart man er trygg nok tør man også bruke skjørt utenfor ultramiljøet

Før eller siden blir man veganer 
Som veganer spiser man ikke kjøtt, egg, meieriprodukter eller andre matvarer av animalsk opprinnelse. I ultramiljøet kryr det med veganere - de har til og med sin egen løpeklubb. Rett etter jeg begynte med ultraløp ble den eldste datteren min veganer, noe som neppe var en tilfeldighet. I tillegg gjorde det resten av familien til semi-veganere av praktiske årsaker.

Vegan Runners - på vei mot verdensherredømme med godt humør 
I tillegg blir påvirkningen fra et stadig større antall venner og bekjente som er veganere stor. Et eksempel på dette er noe en løpevenn skrev på Facebook her om dagen som fikk meg til å kjenne osten vokse til en stor klump i munnen.

A new study from the University of Michigan that examined over 500 foods - and their addictiveness - found that cheese is particularily addictive due to its casein content. Casein, a protein found in all dairy products, releases opiates called casomorphins during the process of digestion. 
-Conincidence?! I think not, they knew they'd make money and customers for life when they started selling and promoting this cancer causing garbage. Get out of the cycle. 

Selv om jeg kun har blitt semi-veganer, opplever jeg at kjøttstykket jeg en sjelden gang fortsatt har på tallerkenen stadig ser mer bebreidende på meg mens det visker at de beste ultraløperne er veganere.


Man blir ufattelig treig
Verdensrekorden på Maraton (42 km) er på 2.03.57, mens den raskeste tiden på halvmaraton (21 km) er på drøye 58 minutter.

Driver man med terrengultra kan det gå grenseløst sakte i forhold. Et eksempel på dette er vinnertiden til knallgode John Henry Strupstad på 17 timer på 100 km lange Nordmarka Ultra Challenge i 2015. Da samme mann løp samme distanse i VM på vei i 2014 brukte han 10 timer mindre.Man blir frelst av mental trening
På 90-tallet begynte man å bli opptatt av idrettspsykologi i norsk toppidrett, og noen idrettsutøvere økte bevisstheten omkring å sette seg høye må, fokusere osv. I dag har dette smittet over på et utall glade amatører i ultramiljøet.

Noen har en hjerne som trenger mental trening
De kommer inn i miljøet som normale mennesker med et vanlig språk. Etter de har blitt frelst går de rundt og prater om drømmer, sette seg mål, fokus, modus, gunne på, komfortsone, visualisering, mental ernæring, være rå, helvetesuke og mental trening.

For noen virker det positivt på prestasjonene, men for de fleste innebærer det bare at de går rundt og sier mange rare ting som ikke gir noen fornuftig mening til andre mennesker. Det er likevel langt bedre at man blir frelst av mental trening i ultramiljøet enn at man blir rekruttert av en annen ekstrem bevegelse.


Man blir Norgens nye floskelkonger
Fordi man ofte blir veldig sliten under lange løpeturer, blir man også følsom på en underlig måte. Et vanlig symptom på lidelsen er at man omgir seg med tåpelige floskler som:

-"Det beste med å gå for drømmen er ikke ferd mot reisen. Det er selve skapelsen av målet som endrer reisen uten svar"

-"Make each day your wooden masterpiece" 

-"Any day I am too busy to run is a day I am too busy to run" 


Til tross for at floskelen er tåpelig appellerer den til en ultrasjel

Ikke bare poster ultraløperen tåpelige floskler - de gir mening til ultraløperen - vær derfor overbærende og gi ultraløperen en klem nesten gang en floskel kommer ut av munnen. Du må for guds skyld aldri nevne at de som poster slike sitater normalt har lavere intelligens enn andre.


Litt vel langvangvarig sex?
Hvis man ser bort fra forspill varer et vanlig samleie i Europa 7 minutter, mens varigheten er helt nede i 5 minutter i USA. For ultraløpere er tallene henholdsvis 1t 47 min og 1t 32 min. For de fleste vil dette være positivt, men ulempen er at det tar mye tid fra andre gjøremål i livet. Vil man ha tid til en egen hobby vil en ultraløper som partner derfor være et veldig dårlig valg.

Ultraløpere blir aldri slitne 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar