fredag 21. mars 2014

Ultraplaner for 2014

De kommende månedene har mye spennende å by på for kroppen. Som nyskilt har jeg merket at potetgull og vin har fått en større plass i livet en tidligere, men jeg har også planer om bryte ned kroppen på 9 andre måter gjennom året:

1. Ursvik Ultra
Midnatt mellom 5. og 6. april starter det 75 km lange stiløpet i utkanten av Stockholm som arrangøren beskriver slik:  Løpet skal være tøft og inneholde mange høydemeter, men til gjengjeld serveres det både korv med brød og saltgurka. Løpet gir to kvalifiseringspoeng til UTMB. 

2. Thames Path 100
Kort fortalt går løpet Thames Path langs Themsen fra London til Oxford. Startskuddet går lørdag 3. mai kl 10 og man må klare å komme seg i mål i Oxford i løpet av 28 timer. Løpet er 100 miles (160 km) langt og gir to kvalifiseringspoeng til UTMB og er i tillegg kvalifiseringsløp for Western States Endurance Run i California.

3. Vestfold Ultra Challenge
En uke etter 17. mai kl 0730. durer jeg forhåpentligvis i vei på det 82 km lange stiløpet med start i Holmestrand. Løpet arrangeres av lokale ildsjeler i det lille, men aktive, ultramiljøet i området. Løpet gir to kvalifiseringspoeng til UTMB.

4. Terrengsykkelrittet, 2 runder
Til tross for at jeg neppe er restituert etter Vestfold Ultra Challenge er jeg nødt til å delta på Terrengsykkelrittet. Rittet er fest av et terrengritt på smale stier i Østmarka og blant mine absolutte favoritter. Den siste runden blir garantert tøff.

5. Ultrabirken løp
Ultrabirken løp i 2010 var løpet som introduserte meg for ultraløping, og egentlig løping i det hele tatt ut over en løpetur i Bærumsmarka i ny og ne. Løpet startet på Sjusjøen og går nordover i samme trakter som Ultrabirken sykkel har sine beste terrengpartier før det ender i Lillehammer etter 61 km.

6. Xreid Hardangervidda
Sommerferien starter med å løpe over Hardangervidda, ned til Rjukan og til slutt en klatring på 1600 høydemeter med målgang på Gaustadtoppen. Løpet ble arrangert for første gang i fjor og 17 av 44 deltakere klarte å komme i mål. I år er løpet litt kortere (123 km) og til sammen 100 får lov til å starte. Løpet var overbooket, men jeg var så heldig å bli trukket ut. Løpet gir 3 poeng til UTMB.

7. Sykkeltur landevei 
Når kroppen har kommet seg etter Xreid Hardangervidda er planen å finne frem landeveissykkelen, ta fri et par dager fra jobb og ta en real langtur i Norge. Ruten er ikke helt klar ennå, men turen vil nok inkludere Vestlandet.

8. Ultrabirken sykkel
Start i Rena og mål i Lillehammer akkurat som VanligBirken. Forskjellen er en noen mil lengre trasé, og mange mil med smale stier på fjellet. De fleste bruker minst dobbelt så lang tid på å komme i mål som på VanligBirken.

9. Bislett 24h Indoor Challenge
Absurd herlig løp med fantastiske arrangører og stor stemning på løpebanen under Bislett. Kalles årets lengste julebord. Beina mine liker ikke underlaget spesielt godt, men alt annet er så bra at jeg definitivt skal delta. Konsept; Løp så langt som mulig i løpet av de 24 timene man har til disposisjon.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar