fredag 23. januar 2015

Vi som løper overvåkes

De fleste maktsentra på kloden er proppet fulle av imsi catchere og annet overvåkningsutstyr for å avlytte etterretningstjenester, politikere og næringslivstopper. Løpsmønsteret til de som løper blir også overvåket for å se om det er gjenkjennelige sport, rutiner, ruter eller annet som gir informasjon om de som løper.

Ruten mellom hjem og jobb er bred og heit. Det samme er omveien via Bygdøy og et par ruter i Bærumsmarka   
En tynn blå strek betyr at man løper ruten en sjelden gang. Bruker man den oftere blir streken bredere, og brukes den for mye blir streken rød. Er den både fet og rød er det på tide å bytte ruten. det er vanskelig å unngå å bli overvåket.

Xreid Hardangervidda lager en lang fin strek på kartet over Sør-Norge 
Funksjonen Heatmap er en morsom leke som finnes på Strava. Hver enkelte bruker har et Heatmap for sine løpeturer og sykkelturer. I tillegg finnes det en global variant som viser hvor aktiviteten finner sted.

Over 160 millioner løp- og sykkelturer danner grunnlaget for et globalt Heatmap
Verktøyet er kanskje ikke så nyttig, men det er morsomt å se hvor man beveger seg oftest. Kanskje kan man variere rutene litt mer? Skal man overvåke noen er det imidlertid et godt verktøy. Den som vil sjekke opp noen kan f eks bare begynne å løpe samme rute som den man "overvåker" slik at man treffer hverandre i aktivitet.

Noe løperuter på Manhattan begynner å bli heite

Barcelona skriker etter fetere (og helst røde) streker 
Pr dags dato er det ikke mulighet til å lage kart for annet enn løping. Jeg går mye langrenn om vinteren og kunne godt tenkt meg en mulighet til å lage kart for det også.

I sommerferiene belastes stinettet på Nesodden tungt av terrengsykkelen 
1 kommentar:

  1. Ganske morsomme disse funksjonene i Strava. Har lekt en del med de selv.
    Og ja, vi overvåkes! Ser for meg en dystopisk (eller utopisk) fremtid hvor vi myndighetene/bedrifte har full kontroll over hvor mye vi beveger oss, hvor vi beveger, osv. Kanskje blir det slik at det spiller inn for om vi får helsestønader fra det offentlige, om forsikringsselskaper vi betale ut forsikringspenger, e.l., utifra hvor aktive vi er? Vi får håpe at løpingen og den andre aktiviteten vår forblir frivillig... og ikke utifra hensyn til andre!

    SvarSlett